ABD Eyaletlerinde Vergi Sorunu Olanların İletişim Yöntemleri

Bu yazımda ABD eyaletlerinde vergileriyle ilgili sorun yaşayanların nasıl iletişim kurabileceğini açıklayacağım. Her eyaletin farklı farklı sistemleri bulunuyor. Hepsini şu anda yazamasam da vakit buldukça ya da denk geldikçe tamamlayacağım.


VERMONT


Vermont eyaletinde bazen başvurular yapılsa da  sistemden kontrol edildiğinde iade bulunamadı diyor. Eğer bu tarz bir durumla karşılaşırsanız alttaki gibi bir e-posta atabilirsiniz Vermont Vergi dairesine.

"Hi, I filed my tax return. However, upon checking my refund status, it says, "There are no refunds that match the Social Security Number and amount you have entered." I filed electronically, and it was accepted on başvurunuzu yaptığınız tarih.

Thanks.

My name is: Ad Soyad
Last 4 social: SSN son 4 hanesi

Göndereceğiniz e-posta adresi: tax.individualincome@vermont.gov

MASSACHUSETTS

Massachusettss eyaleti bazen kimlik doğrulaması için belge gönderiyor adrese. Eğer Türkiye adresi girdiyseniz belge hiç gelmeyebiliyor. Ya da bazen iadenizi bankaya istediğiniz halde çek yolluyorlar.  Gönderilen çek bir zarf içinde takipsiz geldiği için Türkiye'ye ulaşması uzun sürebiliyor (2 ay) veya yolda kayboluyor hiç gelmiyor.  

Eğer çekiniz size ulaşmadıysa veya adresinizi değiştirmek istiyorsanız veya iadeyle ilgili kimlik doğrulaması veya başka bir sorununuz varsa alttaki linkten yazabilirsiniz.


Veya önce Mass TaxConnect sitesinden üyelik açıp hesabınızdan mesaj gönderebilirsiniz. 
Alttaki linke tıklayıp “Quick Links.” altında yer alan “Register a new taxpayer” linkinden üyeliğinizi açın. Daha sonra da mesaj atabilirsiniz.


Bu linkte nasıl üye olacağınızı video ile anlatmışlar: https://youtu.be/pypVYnz64tc

Telefonla aramak isterseniz bu numaralardan ulaşabilirsiniz:  (617) 887-6367 veya (800) 392-6089. 

MONTANA

Montana eyaletinde iadeleri Amerikan banka hesabına istediğiniz halde bazen iadeleri çek olarak postayla gönderiyorlar. Gönderilen çek bir zarf içinde takipsiz geldiği için Türkiye'ye ulaşması uzun sürebiliyor (2 ay) veya yolda kayboluyor hiç gelmiyor. 
Ayrıca bazen vergi başvurusu yapsanız dahi başvurunuz yapılmadı diye diretebiliyor.

Eğer çekiniz size ulaşmadıysa veya adresinizi değiştirmek istiyorsanız veya iadeyle ilgili başka bir sorununuz varsa alttaki e-postaya yazabilirsiniz.

Örnek olarak 
şu şekilde yazabilirsiniz.:

Adres değiştirme e-postası;,
 

Hi, I filed my taxes while ago. Upon checking my return it shows that the check has been sent but my address has a problem in the file. Can you please change my address?
Thanks.

My wrong address in the file: (başvuru formundaki eski ya da yanlış adresinizi yazın)
My current address: İade çekinizin gitmesini istediğiniz adresi yazın. Türkçe karakter kullanmayın. Ama sokak yerine street de yazmayın. Sokak ismi alim ise; alim sk yazın.

My name is Ad Soyad
Last 4 social: Social'ın son 4 hanesi

Çek gelmediyse tekrar çek isteme e-postası; 

Hi, I filed my taxes while ago. Upon checking my return it shows that the check has been sent but I didn't receive my check. Can you please resend my refund check, please?
Thanks.

My name is Ad Soyad
Last 4 social: Social'ın son 4 hanesi

Montana için İadeniz sistemde gözükmüyorsa iadenizi işleme alma e-postası; Bu emailden sonra bazen başvuru dosyanızı emailden bazen de fax ile yollamanızı istiyorlar. 

Hi, I filed my tax return. However, upon checking my refund status, it says, "There are no refunds that match the Social Security Number and amount you have entered." I filed electronically, and it was accepted on başvuru tarihi.

A couple of my friends told me they had the same problem. After contacting you they signed and scanned their Montana tax return file, then e-mailed it through here for filing. Can you help me to file my return also?

Thanks.

My name is Ad Soyad
Last 4 social: Social'ın son 4 hanesi

Göndereceğiniz e-posta adresi: Bu web sitesinden  
https://mtrevenue.gov/contact/ ya da bu email adresinden dorcustomerassistance@mt.gov yazın.

COLORADO

Colorado eyaletinde ilk defa vergi başvurusu yapanların iadeleri çek olarak postayla gönderiliyor. Gönderilen çek bir zarf içinde takipsiz geldiği için Türkiye'ye ulaşması uzun sürebiliyor (2 ay) veya yolda kayboluyor hiç gelmiyor.

Eğer çekiniz size ulaşmadıysa veya adresinizi değiştirmek istiyorsanız veya iadeyle ilgili başka bir sorununuz varsa alttaki e-postaya yazabilirsiniz.

Örnek olarak adres değiştirme e-postası şu şekilde yazabilirsiniz.

Hi, I filed my taxes while ago. Upon checking my return it shows that check has been sent but my address has a problem in the file. Can you please change my address?

My wrong address in the file: (başvuru formundaki eski ya da yanlış adresinizi yazın)
My current address: İade çekinizin gitmesini istediğiniz adresi yazın. Türkçe karakter kullanmayın. Ama sokak yerine street de yazmayın. Sokak ismi alim ise; alim sk yazın.

My name is Ad Soyad
Last 4 social: Social'ın son 4 hanesi

Göndereceğiniz e-posta adresi: DOR_TaxpayerService@state.co.us



NORTH CAROLINA 

North Carolina eyaletinde bazen iadeler gereksiz yere uzun süre takılıyor ve cevap gelmiyor.

Maalesef eyaletin vergi iadesi sorgulaması için e-posta adresi bulunmuyor. Telefonla aramak ya da mektup yollayıp sormak gerekiyor. 

Telefonla genel bilgi hattı:  1-877-252-3052
Vergi iadesi bilgisi hattı:1-877-252-4052 
Vergi iadesi bilgisi Uluslararası hattı: 1-919-814-9701
Eğer mektup yollayıp derdinizi soracaksanız buradan yollayabilirsiniz:

North Carolina Department of Revenue PO Box 25000
Raleigh, NC 27640-0640


RHODE ISLAND


Rhode Island eyaleti vergi başvurusu yapsanız dahi başvurunuz yapılmadı diye diretebiliyor. Sistemlerinde bir sorun var kesinlikle. 

Altta örnek verdiğim şekilde yazıp e-posta yollarsanız size dönüş yapıyorlar. Kırmızı ile işaretli kısımları kendinize göre değiştirirsiniz.

Hi, I filed my taxes electronically and it showed in the system that my tax return was accepted by Rhode Island on March 30, 2020, at 7:26 PM. However, upon checking my return on the RI status tracker site, it doesn't find my application. Can you please check my return and advice me on what to do? 

My name is Ad Soyad
Last 4 social: Social'ın son 4 hanesi

Göndereceğiniz e-posta adresi: Tax.Assist@tax.ri.gov 


Devamı gelecek...

Yorumlar