ABD'de olanlar için Ücretsiz Vergi İadesi Başvurusu Yapan Siteler (2020 güncel)

Merhaba arkadaşlar,  Wat sonrası ABD'de kalarak 183 gününü doldurup (1 Temmuz 2019 ve öncesinde gelenler dolduruyor), IRS'in The Substantial Presence Test yani vergi ödeme için oturum şartını geçiyorsanız eğer ücretsiz olarak Vergi iadesi başvurusunda bulunup ödedikleri vergi iadelerini geri alabiliyor.

Federal Verginiz eğer $12.200 ve altındaysa tamamını geri alıyorsunuz. $12.200  - $21.900 arasında kalan $9700 için ise %10, $21.700 üzerindeki kısım içinse ise %12 vergi  ödüyorsunuz.

Eyalet vergi iadelerinde ise her eyaletin kurallarının ayrı olmasından dolayı bilgilerinizi doldurduktan sonra ne kadar geri alacağınızı (genelde tamamı geri alınıyor) görebilirsiniz.

Bu yıl IRS ile ortaklaşa anlaşma yapan bir sürü ücretsiz iade sağlayan firma var. Ama bazıları çok kolayken bazıları karmaşık menülerde insanı boğuyor. Bazıları tamamen ücretsiz diye yazarken son aşamada sizden para isteyebiliyor. Size en kolay olan ve hem federal hem de eyalette tamamen ücretsiz başvuru yapan bir kaç tanesini paylaşacağım.

Tavsiyeler: 

Eğer 2019'de sadece 1 eyalette çalıştıysanız TurboTax ya da  MyFreeTaxes (HR Block) kullanın.

Eğer 2019'da birden fazla eyalette çalıştıysanız (en fazla 3 eyalet) MyFreeTaxes kullanın.

2019 yılında Hem Federal hem de Eyalet vergilerini tamamen ücretsiz başvuru sağlayan firmalar:


MyFreeTaxes HR Block ve United Way vakfı işbirliği ile Ücretsiz olarak Federal ve 3 ayrı eyalete kadar eyalet vergilerini de hazırlamayı destekleyen bir site.  En fazla 3 eyalete kadar W2 form girişini destekliyor. (Aynı eyalet içinde W2 formu sınırı yok)

Siteye tıkladıktan sınra sizi HR Block'un sitesine yönlendirecek. Yani aslında ücretsiz olarak HR Block üzerinden yapıyorsunuz işlemlerinizi. Hesabınızı açıp oradan işlemlerinizi yapabilirsiniz. 







Turbotax da aynı HR Block gibi kullanımı çok kolay. Adım adım sizi yönlendiriyor. $36.000 altında yıllık kazancı olanlara Federal ve eyalet vergisini ücretsiz olarak yapıyor.  Turbotax'ın ücretsiz sürümü HR Block'a göre bazı kesintileri hesaplamıyor.  Ama sadece paycheck ile çalışanlar için fazlasıyla yeterli.

Turbotax'ta ve diğer firmalardaki tek sorun Eğer yıl içerisinde birden fazla eyalette çalıştıysanız sadece ana eyalete elektronik olarak başvurabilirsiniz. Diğer eyaletlere posta ile başvurmanız gerekecek. 




3. HR BLOCK

HR Block hem kullanımı kolay hem de $69.000 altında yıllık kazancı olanlara Federal ve eyalet vergisini ücretsiz olarak yapıyor.

HR Block'ta ve diğer firmalardaki tek sorun Eğer yıl içerisinde birden fazla eyalette çalıştıysanız sadece ana eyalete elektronik olarak başvurabilirsiniz. Diğer eyaletlere posta ile başvurmanız gerekecek.

http://bit.ly/2RLwEaJ

Size çeşitli aşamalarda ücretli sürüme geçirmek için seçenekler sunacaktır. Her seferinde ücretsiz sürümü seçmeniz gerekiyor.





Credit Karma diğer firmalardan ayrılan özelliği ile ücretli herhangi bir servisi bulunmuyor. Federal ve Eyalet başvurusu ücretsiz.

Credit Karma'nın tek sorunu sadece tek eyalet için başvuru kabul ediyor. Eğer birden fazla eyaletde çalıştıysanız Credit Karma sizin için uygun değil maalesef. Montana veya Wisconsin Eyaletinde çalışanlar Credit Karma kullanamıyor.






5.  TAXSLAYER

TaxSlayer da kullanımı kolay olan, $69.000 altında yıllık kazancı olanlara federal ve eyalet vergi iadesi başvurusu ücretsiz bir diğer site. 

Taxslayer'da ve diğer firmalardaki tek sorun Eğer yıl içerisinde birden fazla eyalette çalıştıysanız sadece ana eyalete elektronik olarak başvurabilirsiniz. Diğer eyaletlere posta ile başvurmanız gerekecek. 




6. TAXACT

TaxAct $59.000 altında yıllık kazancı olanlara Federal ve eyalet vergisini ücretsiz olarak yapıyor. 

TaxAct'da ve diğer firmalardaki tek sorun Eğer yıl içerisinde birden fazla eyalette çalıştıysanız sadece ana eyalete elektronik olarak başvurabilirsiniz. Diğer eyaletlere posta ile başvurmanız gerekecek.

https://www.taxact.com/applications/free-file/

Size çeşitli aşamalarda ücretli sürüme geçirmek için seçenekler sunacaktır. Her seferinde ücretsiz sürümü seçmeniz gerekiyor.



FreeTax Credit Karma gibi tamamen ücretsiz bir diğer firma. Ama kullanışı biraz daha zor gördüğüm kadarıyla.










Yorumlar

Yorum Gönder