ABD'de online olarak evlilik yapmanın en kolay yolu: UTAH Zoom Evliliği

 Evlenmek isteyip de aynı yerde olmayanlar için çok güzel bir haberim var. 


Evlilik sonrası size verilen ve her yerde geçerli olan Evlilik Sertifikanız


Utah County bir süredir zoom üzerinden evlilik lisans'ı ve Nikah töreni işlemlerini gerçekleştiriyor. 


Evlenmek için Utah'ta yaşamanıza gerek yok. 

Evlenmek için ABD'de bile yaşamanıza gerek yok. İki kişi de ABD dışında yaşıyor olup başvuru yapabilir.


Bir kişi ABD'de bir kişi Türkiye'de yaşayarak evlenebilirsiniz. Bu da Türkiye'de evlenmek istediğiniz bir kişi varsa bu yolla evlenip nişanlılık işlemlerini hemen başlatmanıza yarayacak. Ama ABD dışişleri bakanlığı evliliğin tam sayılması için evlilik sırasında beraber değilseniz evlendikten sonra görüşmenizi şart koşuyor. Yani ABD'de bulunan birisi TR'de bulunan birisi ile evlendikten sonra yüzyüze görüştüğünüzde evliliğiniz tam anlamıyla olacak bu sayede USCIS'e I-130 başvurusu yapabileceksiniz.


Diğer bir olay da diyelim ki 2 eşcinsel kişi evlenmek istiyor ama Türkiye'de bu yasak. Bu yüzden bu uygulama ile Utah'ta online olarak nikah kıyıp resmi olarak evlilik yaparak ABD makamlarına sunabilirsiniz.  Bu özellikle çekilişten green kart çıkan eşcinsellerin eşlerini de green kart sahibi olması açısından iyi bir olay. Geçenlerde bu konu hakkında görüşümü soran bir çift hollanda'ya gidip nikah kıyıp Türkiye'deki ABD konsolosluğunda görüşmeye gireceklerinden bahsetmişlerdi. Bu yolla Türkiye'den ayrılmadan evlilik yaparak ABD konsolosluğunda green kart görüşmesine girebilecekler.


Bu yolla evlenmenin diğer bir güzel yanı da erkenden evlenip ileride green kart başvurusu yaptığınızda evliliğinizin üzerinden 2 yıldan uzun süre geçmiş olursa direkt 10 yıllık green kart alacak olmanız. 


Nikah sırasında 2 adet de tanık zoom üzerinden bağlanması gerekiyor. Veya yanınızda bulunabiliyor. Ayrıca Zoom üzerinden istediğiniz kadar kişi de nikahınıza katılıp nikah törenini izleyebiliyor ve kendileri de törende olduklarını görebiliyor.


Evlilik Lisansı almak için ($70): https://www.utahcounty.gov/dept/clerk/marriage/marriagelicense.html 

Evlilik töreni randevusu almak için ($35) : https://www.utahcounty.gov/dept/clerk/marriage/ceremony.html


Evlilik sonrası size dijital olarak taranmış evlilik sertifikanız gönderiliyor. Ayrıca verdiğiniz adrese de kağıt olarak kopyasını alabiliyorsunuz. 

https://www.utahcounty.gov/dept/clerk/marriage/certcopy.html

Yorumlar