Washington D.C.’de Türk Ehliyeti ile Sürüş testine girmeden Ehliyet Almak

 Washington D.C.’de Türk Ehliyeti ile Sürüş testine girmeden Ehliyet Alan bir arkadaşımızın Sürecini toparladım. Yasal statünüz varsa Türk ehliyetinizi kulanarak Sürüş testine girmeden Ehliyetinizi alabiliyorsunuz.

Bu Statüsü olanların aldığı, statü süresi kadar verilen ehliyet



Bu da statüsü olmayanların aldığı 8 yıllık ehliyet


Henüz Statüsü olmayanlar ve kaçak olanlar da burada ehliyet alabiliyor. ismi Limited Purpose Driver Licence. Ama statüsü olmayanlar maalesef sürüş testine girmeniz gerekiyor. 8 yıllık ehliyetiniz oluyor bunu alırsanız.

Eğer Limited Purpose Driver Licence ehliyete başvuruyorsanız; 

Genel Bilgi:

Eğer 30 günden fazla DC'de yaşıyorsanız Turist de olsanız ehliyet alabiliyorsunuz. Ayrıca USCIS'e yapılan başvurunuz bekleme sürecindeyken de ehliyet veriyor DC.

https://dmv.dc.gov/service/driver-license-for-non-us-citizens

-hem yazılı hem de sürüş testine girmenizi istiyorlar. 
-en az 6 aydır DC'de yaşamanızı istiyorlar. Bunun için gerekli kanıtları burada listelemişler:

https://dmv.dc.gov/node/1115362


-SSN olmaması gerekiyor veya SSN varsa da çalışma izninizin bitmiş olması gerekiyor. 


-kimlik kanıtı için pasaport yeterli, pasaport yoksa konsolosluktan mühürlü doğum sertifikası da oluyor.  Eğer o da yoksa ehliyet ve edevletten doğum sertifikası ile kabul ediyorlar.

Limited Purpose Driver Licence için Bu linkten randevu alabiliyorsunuz: 

https://www.flashappointments.com/client/lgn/launch.cfm?busId=10140


Yasal Statüsü olanlar için süreç:

"Öncelikle, Washington D.C.’de ehliyet alma süreci hakkında kendi deneyimlerimden yola çıkarak bilgi vermek istedim. Washington D.C.'de yaşamaya başlayalı 1 ay oldu ve bu süreçte ehliyet almak için gereken bilgileri araştırdım. Ancak yeterli bilgiye ulaşamadım, bu nedenle bilgi arayışı içinde olanlara yardımcı olmak amacıyla bu paylaşımı yapıyorum.

Türk Ehliyetiyle Sınavdan Muafiyet: Washington D.C., Türk ehliyetinizi kabul ediyor. Eğer Türk ehliyetiniz varsa, direksiyon sınavına girmenize gerek yok. Sadece yazılı sınavı geçmeniz yeterli.

DMV Ofisleri: Washington D.C.’de 4 DMV ofisi bulunmaktadır. Başvurularınızı bu ofislere giderek yapabilirsiniz. Benim başvuru yaptığım ofis Rhode Island DMV ofisiydi.

Sınav Süreci: Genelde süreç 2 saati aşmıyor. Sınav sürecinde öncelikle evraklarınızı teslim ediyor ve fotoğrafınız çekiliyor. Ardından göz testine tabi tutuluyorsunuz. Gözlük kullanıyorsanız testi gözlük ile gerçekleştirebilirsiniz. Test sonrası sınav ücretini ödemeniz gerekiyor. Bilgisayar üzerinden 30 soruluk bir sınav yapılıyor. Sınavı geçerseniz, evrak işlemleriniz tamamlanıyor ve ehliyetinizi alabiliyorsunuz.

Gerekli Evraklar: İki adet adres kanıtı belgesi (Detaylar için tıklayın), pasaport, SSN numarası ve varsa Türk ehliyeti gerekmektedir. Evlilik durumu veya ad değişikliği gibi durumlarda, doğum belgesi ve evlilik belgesi gibi ek evraklar gerekebilir.

Ücretler: Yazılı sınav için ücret 10 dolar, ehliyet için ücret ise 47 dolardır.

Türkçe Sınav İmkanı: Eğer yazılı sınavı Türkçe almak isterseniz, bu imkan sunuluyor. Ancak bu süreç biraz uzun sürebilir. Türkçe sınav talebinizi dechelle.hampton@dc.gov mail adresine iletebilirsiniz.



Yorumlar