ABD içinden Kanada Turist Vizesi Başvuru aşamaları

Merhaba Arkadaşlar, Kanada vizesine başvuru yapmak isteyenler için sürecin genel hatlarını anlatmak istedim. Süreç tamamen online olarak yürütülmektedir: başvuru bilgilerinizin alınması, belge ve fotoğraf yükleme aşamaları dahil. Vize ücreti yaklaşık 140 Dolardır.


Pasaporttaki ABD Vizesi bitmemiş kişilere Kanada Turist vizesi çıkma oranı %90 gibi baya yüksek oranda. O yüzden denemek istiyorsanız vizeniz bitmeden acele ederek başvuru yapabilirsiniz. 

Statü değişimi yapmış pasaportta geçerli vizesi olmayanlara Kanada Turist vizesi çıkma oranının %30 olduğunu görüyoruz.


1. İlk olarak https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/account.html adresinden hesap oluşturarak kişisel ve iletişim bilgilerinizi giriniz.


2. Bilgilerinizi girdikten sonra online evrak yükleme aşamasına geçiyorsunuz. Burada en kritik adım, maddi durumunuzu gösteren evrakların tamamını (Banka dökümanları, borsa ve kripto hesap bilgileri, varsa tapu bilgileri) ve seyahat planınızı yüklemektir. Seyahat planında, Kanada'ya neden gitmek istediğiniz, nerede kalacağınız ve hangi şehirlerde nereleri ziyaret edeceğiniz gibi bilgileri detaylı bir mektupla açıklamanız gerekiyor.


3. Bilgilerinizi girip tüm belgelerinizi yükledikten sonra ödeme aşamasına geliyorsunuz. Ödemeyi tamamladıktan sonra, parmak izi için size barkodlu bir belge gönderiliyor. Ne yapmanız gerektiği bu belgede detaylı olarak anlatılmaktadır. https://my.uscis.gov/appointmentscheduler-appointment/ca/en adresinden size en yakın yeri seçip randevu alabilirsiniz. Benim randevum yaklaşık 2 hafta sonraya verildi, farklı şehirlerde durum değişebilir.


4. Parmak izinizi verdikten sonra son karar süreci başlar. Bu süreç benim için 18 gün sürdü: 3 Mart 2023 - 21 Mart 2023. Onay aldığınızda, pasaportunuzu Los Angeles ya da New York'taki Kanada Vize Başvuru Merkezi'ne göndermeniz için size barkodlu bir belge gönderilir. Eğer gezi planlarınızı doğru ve tutarlı bir şekilde hazırlar ve belgelerinizi eksiksiz yüklerseniz, onay almanız için bir engel olmamalıdır diye düşünüyorum.

Yorumlar