New York Eyaletinde Türk Ehliyetimi ne kadar süre boyunca kullanabilirim?

 New York'ta resident olmadan NY ehliyeti almanıza gerek yok. Türk ehliyetiniz geçerli. 

https://dmv.ny.gov/more-info/resources-non-us-citizens


New York eyaleti yabancı (Türk) ehliyetinizi ne kadar kullanabileceğinize dair bir sınır koymamış. Onun yerine; "New York Resident'ı olmayanlar ve olma niyeti taşımayanlar yabancı ehliyetlerini kullanabilirler, NY ehliyeti almasına gerek yok" diyor. 


Resident olma şartı ise New York'ta kalıcı olarak ikamet etme niyeti olmasına bağlıyor. Mesela; New York'ta bir ev kiralayıp 90 gün ve üzerinde o evde yaşadıysanız sizi New York'ta ikamet etme niyetinizin oluştuğuna ön kanaat getiriyor.  Polis size bu şartlarda ceza verebilir ama son kararı mahkemeye gittiğinizde hakime New york'ta kalıcı kalma niyeti olmadığınızı söylediğinizde hakim cezayı iptal ediyor. 


New York yasalarına göre başka eyaletlerde veya ülkelerde öğrenci olanlar, başka eyaletlerde veya ülkelerde vergi ödeyenler New York'ta resident olarak sayılmıyor. Ayrıca uluslararası öğrenci olanlar da New York'ta resident sayılmıyor. Yani Türk bir öğrenci New York'ta F-1 vizesi ile öğrenci ise Resident sayılmıyor ve New York ehliyeti alması gerekmiyor. 

https://dmv.ny.gov/driver-license/drive-new-york-state


Ama tabi ki ABD'de başka bir eyaletten ehliyetiniz yoksa ehliyetinizi almanızı öneririm. ABD ehliyetinizin olması bir çok sorunu oluşmadan çözüyor çünkü. Alttaki linkte nasıl New York ehliyeti alabileceğinizi açıkladım. 

https://abdyasam.blogspot.com/2019/08/new-york-eyaletinden-5-yllk-ehliyet.html

Yorumlar