Virginia Ehliyeti Almak

 *Virginia Ehliyetine randevu ile başvurular başladı:*


Linkten randevunuzu alıp gidebilirsiniz.

https://www.dmv.virginia.gov/general/#appointments.asp


*Gerekli Şartlar ve Belgeler:*


*1.* Son 12 ay içerisinde Virginia eyaletinde geliriniz olduğunu söyleyip Vergi başvurusu yapmış olmak. Virginia eyaletinde geliriniz yoksa bile $1 gelirim var deyip başvuru yapılabilir.  Vergi başvurunuz yoksa buradan 2019 başvurusu yapabilir ve postayla Virginia Vergi dairesine gönderebilirsiniz. Ya da 2020 yılı başvuruları Ocak ayı sonunda başlayınca 2020 başvurusunu yapabilirsiniz. 

https://www.tax.virginia.gov/sites/default/files/taxforms/individual-income-tax/2019/760-2019.pdf


*2.* 2 tane kimliğinizi gösteren belge (örnek, pasaport, Türk Ehliyeti, Türk Kimliği, SSN Kartı vs.)


*3.* 2 tane Virginia adres kanıtı (Örnek, USPS adres değişiklik kağıdı, Elektrik, su vs. gibi son 60 günde alınmış fatura (cep telefonu faturası olmuyor), Son 60 günde alınmış banka hesabı faturası, son 18 ayda alınmış W-2 ya da 1099 formu, Araç sigortası faturası, Resmi bir kurumdan adresinize gelmiş bir belge)


*4.* SSN ya da ITIN kart kanıtı (Örnek: SSN Kartı, ITIN mektubu, W-2 formu, üzerinde SSN yazan Paystub)


Ehliyetinizi aldıktan sonraki 2. yıldaki doğumgününüze kadar geçerli ehliyetler. Yani doğum gününüz 5 mart ise ve ehliyetinizi 15 ocak 2021'de alırsanız  5 Mart 2022'de bitecek. Daha sonra yeni aldığınız ehliyet ise 2 yıl geçerlilik süresine sahip olacak.


Başvuruya gidince bu DL10 formunu doldurmanız gerekecek. Bu formu isterseniz gitmeden önce evde doldurup çıktı alıp öyle gidin. İsterseniz DMV şubesinde de doldurabilirsiniz. 

https://www.dmv.virginia.gov/webdoc/pdf/dl10.pdf


Ehliyet ücreti $50. 


Eğer Türkiyeden ya da başka bir yerden ehliyetiniz yoksa ilk 60 gün Learner Permit dediğimiz öğrenci belgesi almanız gerekiyor. O durumda ise $50 yerine $53 ödüyorsunuz. 


Eğer daha önce hiç ehliyetiniz olmadıysa ve 60 gün beklemek istemiyorsanız herhangi bir sürüş kursundan *driver education course* tamamlayıp başvuru yapabilirsiniz. 


Başvurudan sonra yazılı sınava girmeniz gerekiyor. Virginia eyaletinde Türkçe sınav mevcut. İsterseniz sınava Türkçe girebiliyorsunuz. 

https://www.dmv.virginia.gov/drivers/#know_exam.asp


Yazılı sınavdan sonra sürüş testine gireceksiniz. Covid-19 dolayısıyla sürüş sınavını yapan görevli sizinle aynı araçta olmayacak. Onun yerine aracın pencerelerini açık tutacaksınız ve test görevlisi size yapacaklarınızı söyleyecek siz de o şekilde yapacaksınız. Tabi sürüş testi için de randevu almanız gerekiyor.

https://www.dmv.virginia.gov/general/#skillstest.asp


Bol şans

Yorumlar