USCIS ve USPS Adres Değişikliği Yapmak

Dosya numaranız MCT ile başlıyorsa Ar-11 adres değişikliği formunu kağıt olarak doldurup postayla yollamanız gerekiyor. Online sistem ilginç bir şekilde online yapılan başvuruların adres değişikliğinde dosya numarasını (receipt number) kabul etmiyor. Bunun için aşağıda kağıt formu nasıl doldurulması gerektiğini açıkladım.

Kağıt Başvuru ile Adres Değişikliği Yapma

Fotoğrafa tıklarsanız daha büyük hale geliyor.



Buradan *AR-11 formunu doldurup* alttaki adrese *postayla yollayıp adresinizi değiştirebilirsiniz.* AR-11, Alien’s Change of Address Card Form (PDF, 289.14 KB) (uscis.gov)

Formdaki imza hariç tüm kısımları bilgisayarda doldurup çıktı alabilirsiniz. İmzayı da siyah kalemle atmanızı istiyor USCIS.
AR-11 Dosyanızı çıktı alın. AR-11 dosyasında Your Signature yazan yeri imzalayın. Katlayıp bir zarfa koyun. USPS (post office) e gidin. *Certified mail* olarak takip kodu olacak şekilde Bu adrese yollayın. U.S. Department of Homeland Security Citizenship and Immigration Services Attn: Change of Address 1344 Pleasants Drive. Harrisonburg, VA 22801 Ayrıca postayla değişiklik yaptıktan hemen sonra da *USPS adres değişikliği* de yapmanız sizin açınızdan önemli. Adres değişikliğini bu zarfı postaneden gönderirken yapabilirsiniz. Postanede (USPS) "I want to change my address" derseniz size doldurmanız gereken formu vereceklerdir. USPS sitesinden debit ya da kredi kartı ile adresinizi değiştirebilirsiniz. $1.05 ücret alıyor. Ama kendi adınıza kredi kartınız yoksa genelde hata veriyor. https://moversguide.usps.com/mgo/ Eğer USPS sitesinden adres değişikliği yaparken hata alırsanız şubeye giderek adresinizi değiştirebilirsiniz.

Yorumlar