Biometrics (Parmak izi) Randevusunu değiştirme

Eğer Biometrics yani Parmak izi verme ve Fotoğraf çekme randevu kağıdınız geldiyse ve o tarihte randevuya gidemeyecekseniz veya randevu tarihiniz geçtiyse, veya korona olduğunuzu düşünüyorsanız randevunuzu değiştirmeniz gerekiyor.  Eğer biometrics randevusuna gitmezseniz dosyanızı terk etmiş sayılabiliyorsunuz. Bu yüzden vize değişikliği başvurunuz iptal edilebilir. Dikkatli olmanızda fayda var.


Bazı arkadaşlar günü geçmiş randevu kağıdıyla Application Support Center'a giderek durumlarını açıklayıp başarılı bir şekilde parmak izlerini vermiş. Hatta bazı arkadaşlarımız randevusunun olduğu şehirden değil de başka şehirdeki Application Support Center'a giderek  yine durumlarını açıklayıp başarılı bir şekilde parmak izlerini vermiş. Siz de bu şekilde deneyebilirsiniz öncelikle. Ama Koronavirüs olduğu için her zaman başarılı olamayabilirsiniz.

Bu linkten bulunduğunuz zip kodunu girerek size en yakın Application Support Center'ın nerede olduğunu bulabilirsiniz.
https://egov.uscis.gov/office-locator/#/asc





Ayrıca öncelikle bu numaradan 1-800-375-5283 USCIS'i arayarak randevunuzu değiştirmek istediğinizi söylerseniz size yeni bir randevu ayarlıyorlar. USCIS'e telefonda canlı bir insana ulaşmak baya zor o yüzden beklemeniz gerekecek telefonda.


Aradığınız zaman size bu seçenekleri sunuyor. 

Önce  1. seçeneği seçin.
Sonra 2. seçeneği seçin.
Sonra 1. seçeneği seçin.
Sonra 1. seçeneği seçin.
Eğer hala bir numara girmenizi isterse her sorduğunda # tuşuna basın.

Eğer ulaşamazsanız tekrar arayıp;
Önce  1. seçeneği seçin.
Sonra 2. seçeneği seçin.
Sonra 3. seçeneği seçin.
Sonra 2. seçeneği seçin.
Eğer hala bir numara girmenizi isterse her sorduğunda # tuşuna basın.

Telefonla yapamazsanız Alttaki fotoğraftaki gibi gelen kağıttaki Please reschedule my appointment yazan kısmı işaretleyip yine aynı belgede altını çizdiğim kısımda belirtilen adrese göndermeniz gerekiyor.



Eğer adresinizi değiştirdiyseniz ve size gelen randevu kağıdındaki adreste randevuya gidemeyecekseniz; adresinizi değiştirdiğinize dair bir yazı yazarak eski ve yeni adresinizi belirtin. Yeni adresinizde biometrics randevusuna girmek istediğinizi yazın.

Örnek yazı: 
Hi, I changed my address and I want to provide my biometrics appointment at the closest to my new location. Can you please reschedule my appointment for the new address, please? 

My new address: 
My old address:

Sincerely

Ad Soyad 
İmza

Bu yazıyı ve adres değişikliğine dair eğer varsa AR-11 belgesinin çıktısını/kopyasını da ekleyerek bir zarfa koyarak randevu formundaki adrese yollayın.

Daha sonra size yeni randevu kağıdınız gelecektir.


Yorumlar