Colorado Eyaletinde Sıfır kural bilgisi ve sıfır sürüş bilgisi İle 3 yıllık ehliyet alma

Colorado eyaleti State ID (Eyalet kimliği) ve Ehliyeti kolay veren eyaletlerden biridir . Yazıda bahsedeceğim arkadaş önce State ID almış. 

Arkadaşın aldığı Colorado Ehliyeti


Gereken belgeler: Pasaport, I-94 , Adres kanıtı , ve vize. 

Adres kanıtı olarak Bank of Amerika hesabı açarken verilen kağıdını göstermiş arkadaş.


Ehliyet ise , writing ve Driving olmak üzere iki bölümden oluşuyor. 

Writing test ilk seferinde ücretsiz. Sınav 25 sorudan oluşuyor ve her soru 3 şıktan oluşuyor .  


Eyaletin trafik kuralları bu linkte bir iki sefer okursanız yeterli oluyor. https://www.colorado.gov/pacific/sites/default/files/DR2337.pdf 


Sınav soruları genelde bu linkteki soru İle benzer oluyor 

https://www.dmv-written-test.com/colorado/practice-test-1.html


Arkadaşın dediğine göre sınav zor biraz. Ayrıca arkadaşın Türk Ehliyeti de yokmuş. Belki o yüzden zor gelmiştir 😅  Kurallarını bilmediği için 4. seferde geçmiş yazılı sınavı.


Yazılı sınavı geçtikten sonra sizden pasaport , vize , I-94 form ve adres kanıtı isteniyor.


Tüm belgeleri verdikten sonra size instruction permit (Öğrenme belgesi) veriyorlar ve onunla yanınızda Ehliyeti olan biri olduğu sürece araç kullanabiliyorsunuz. Eğer kuralları biliyorsanız hemen gidip sürücü kurslarında sınava girebiliyorsunuz. 


Arkadaşın aldığı Instruction Permit bu şekilde.

Arkadaş hiç sürüş bilmediği için bir hocadan 5 ders almış ve hemen arkasından o şirkette başka bir kişi ile teste girmiş ve geçmiş. Özellikle stoplarda hız sıfıra inene kadar bekleyin ve sonra geçiş önceliğine göre geçin ona çok dikkat ediyorlar diyor alan arkadaş.


Instruction permit aldıktan sonra özel bir sürücü kursundan driving test almanız gerekiyor. Test yaklaşık 20-25dk sürüyor. Drivesafe kursunda fiyatlar 90-95$ arasında ve ilk seferde kalırsanız 2. sınav için ekstra bir ücret almıyorlar. Benim tavsiyem önce sürüş eğitimi alın saatlik 75-90$ arasında. Sınavı ise hemen ardına alın. 

Colorado eyaletinde eğitmen ile sınava girebiliyorsunuz. Sınav öncesi arabaya ve eğitmene alışacağınız için sınav çok daha kolay geçer.(ki driving testi en kolay olan eyaletlerden birisi. Parking yok, parkta hata yapsanız bile puan kırılmıyor.) 

Sınavı geçtiğinizde size geçtiğinize dair bir kağıt veriyorlar ve 5dk içerisinde sonucunuz dmv ye ulaşıyor. Sınavdan 1 saat sonrasına dmv'den randevu alırsanız gün içerisinde sınavı da dmv'yi de halletmiş olursunuz geriye beklemek kalır. Dmv instruction permit için 35$ , ehliyet için de 35$ alıyor. Ehliyetiniz 7-30 gün içerisinde elinize ulaşıyor.

04:31 PM

Yorumlar