ABD Türkiye arası karşılıklı ücretsiz / 46 TL'ye Swift (Wire) para transferi yapan Bankalar

Wire transfer ile dünyanın her yerindeki ülkelerdeki hesaplara para transferi yapabiliyorsunuz ancak genelde ücretleri yüksek oluyor.

Wire (swift) işlemlerinde ücretler yurtiçi (Domestic) Gelen ve Giden Wire, yurtdışı (international) gelen ve giden wire olarak ayrılıyor. Her birinin ayrı ayrı ücretlendirmesi oluyor.



Yurtdışından ABD'ye gönderdiğiniz wire (swift) transferleri için alıcı bankanın para kesmediği bankalar:


BMO Harris: Gelen transferlerden para kesmiyor. Ama gönderdiğiniz transferlerden para kesiyor. Yurtiçi giden:$30 , yurtdışı giden: $50

Schwab: Gelen transferlerden para kesmiyor. Ama gönderdiğiniz transferlerden para kesiyor. Yurtiçi giden:$25 (Online yaparsanız $15) , yurtdışı giden: $25 (Online yaparsanız $15)

VanguardGelen transferlerden para kesmiyor. Ama gönderdiğiniz transferlerden para kesiyor. Yurtiçi giden:$10 , yurtdışı giden: $10 

Fidelity: Gelen transferlerden ve giden transferlerden para kesmiyor. Tamamen ücretsiz. 

Brex: Gelen transferlerden ve giden transferlerden para kesmiyor. Tamamen ücretsiz. 

Discover: Gelen transferlerden para kesmiyor. Ama gönderdiğiniz transferlerden para kesiyor. Yurtiçi giden:$30 , yurtdışı giden: $30

HSBC: Eğer Türkiye'de de HSBC hesabınız varsa iki hesap arasında wire transferinden para kesmiyor.

Wise Borderless: Gelen swift transferlerden sabit olarak $4.14 alıyor. Giden Swift transferlerden gönderilen miktara göre para kesiyor. Yurtdışı swift para gönderimi için sabit $14.39  + $2.92 + gönderilen miktarın %2'si kadar bir ücret kesiyor. $1000 için $19.32, $2000 için $21.32, $10.000 için $37.92, $25.000 için $67.32 gibi ücretler alıyor..


Wise Borderless hesabı nasıl açılacağını blogda anlatmıştım.
https://abdyasam.blogspot.com/2019/01/transferwise-borderless-hesab-ile-abd.html

Türkiye'deki bankalar içerisinde SWIFT ile Yurtdışından Para Alma Ücretleri

Tabloda görüldüğü üzere HSBC hesabınız varsa yurtdışından gönderilen Swift ücreti almıyor. Ayrıca Cepteteb 23 TL, Enpara sadece 30 TL kesiyor.  

 

Türkiye'den ABD'ye Swift gönderirken bir örnek yapalım.


CebteTEB üzerinden sınırsız miktardaki ABD Dolarını SWIFT ile sadece 46 TL'ye ABD'deki bankalara dolar olarak gönderebilirsiniz.

ABD'deki bankalardan BMO Harris, Schwab, Vanguard, Fidelity, Brex, Discover Bankalarına gelen uluslararası transferler (SWIFT) için para kesmiyor.

Wise gelen USD Swift transferler için miktardan bağımsız sabit *$4.14 kesiyor.

Yani CebteTEB kullanarak isterseniz $500, isterseniz $50 bin dolar gönderin üstteki ücretsiz bankalardan birisine yollarsanız tek masrafınız 46 TL olacaktır. Eğer wise hesabı açarsanız da 46 TL'ye ek olarak $4.14 dolar daha masraf olacak. 

ABD içi Bankalar Arası ücretsiz ACH External Transfer yapan bankalar


Bu yukarıdaki bankalardan Transferwise hariç hepsi external transfer ile başka bankalardan kendi hesabınıza ücretsiz external transfer imkanı veriyor. Ama özellikle Transferwise'a yollarken siz kendiniz yollamak isterseniz alttaki bankalardan ücretsiz ACH transfer yapabilirsiniz.

Alliant Credit Union
Ally
American Express National Bank
Axos Bank
Bank of America $3 kesiyor.
Bank5 Connect
Barclays
Capital One 360 Bank
Chase
Citibank
Discover Bank
PNC Bank
Simple Bank
Synchrony Bank
TD Bank $3 Kesiyor.
U.S. Bank $3 kesiyor.
Wells Fargo

Yorumlar