ABD'de araç kiralama ile ilgili güncel bilgiler

Normalde 25 yaş altındaysanız araç kiralarken ek ücret ödüyorsunuz ama pandemi nedeniyle Hertz Enterprise, Avis, Budget bu ek ücretleri belirli süreliğine iptal etmiş.




Hertz: 20-24 yaş arasındaki herkese normalde günlük $29 olan genç sürücü ücretini ödemeden araç kiralıyor. 31 Aralık 2020'ye kadar geçerli. 





Enterprise: 18-24 yaş arasındaki üniversite öğrencilerine genç sürücü ücreti ödemeden araç kiralıyor. 30 Eylül 2020'ye kadar geçerli.  Kiralarken üniversite öğrenci kimliğini göstermenizi istiyorlar. Maalesef Ekim ayında uzatmadılar.
https://www.enterprise.com/en/car-rental/deals/young-driver.html 


Avis ve Budget: 18 yaş ve üzerine geçici olarak araç kiralamaya başladı. Normalde 21 yaş ve üzerine kiralıyor sadece. Tabi genç sürücü ücretini ödemeniz gerekiyor. Kredi kartı gerekiyor. Debit karta kiralamıyorlar.

 
21-24 yaş arasındaki herkese genç sürücü ücreti ödemeden araç kiralıyor. 31 Ağustos'a kadar geçerli. New York, Michigan ve Maryland eyaletlerinde geçerli değil. Maalesef Eylül ayında Uzatmadılar.
https://www.avis.com/en/offers/us-offers/underage-fee-waived
https://www.budget.com/en/offers/us-offers/underage-fee-waived


Amerika'da en ucuz araç kiralama ise Autoslash:


Mutlaka ama mutlaka Autoslash ile kontrol etmeden araç kiralamayın. Tüm detayları blogda anlattım.
https://abdyasam.blogspot.com/2018/08/abdde-en-ucuza-arac-kiralama-yontemi.html

Debit Banka Kartı ile Araç kiralama Sınırları:
ABD'de nakit para ile araç kiralayamazsınız. Debit Kart ile araç kiralamak da sınırlı imkanlarla gerçekleşiyor.

Hemen hemen bütün firmalar sadece havalimanı şubesinde Debit kart ile araç kiralamaya izin veriyor ve arabayı bırakacağınız yerden dönüş uçak bileti göstermenizi istiyor.

Dollar ve Thrifty firmaları ise Nisan 2019'dan bu yana Debit kart ile koşulsuz araç kiralamaya başladı.

Araç kiralayacak kişi ile kart sahibinin ismi aynı olması lazım. Ödemeyi 2 karta bölüp yapamazsınız. Tek kartta yeterli limit olması lazım. Ayrıca Kartınızdan $200-$400 arasında depozito da çekecekler. Depozito aracı iade ettikten sonra 10 iş günü içinde kartınıza iade ediliyor.

Yorumlar