Vergi iadesi başvuruları son tarihleri ve olası cezalar

Eğer borcunuz yoksa 15 temmuz 2020 son tarih değil. 15 Ekim 2020'ye kadar elektronik olarak başvuru yapılabiliyor. Yani Borcunuz yoksa panik yapmanıza gerek yok.

2019 yılının iadesini 15 Nisan 2023'e kadar alabilirsiniz. Ama dediğim gibi 15 Ekim 2020'den sonra elektronik başvurular kapanacağı için sadece kağıt olarak başvuru yapabileceksiniz. Kağıt başvurular her zaman daha uzun işleme alınıyor. Hele şu andaki korona döneminde çalışan eksikliği nedeniyle başvurular aşırı bir şekilde sarkmış durumda.



Hangi olası borç durumlarında ceza ve faiz öderim?


  • ---a. Vergi iade başvurunuzu yaptıysanız ve borcunuzu 15 temmuz gecesine kadar ödemediyseniz ayda binde 5 faiz işliyor. En fazla oluşabilecek faiz %25

  • ---b. Vergi iade başvurunuzu 15 temmuz gecesine kadar yapmadıysanız ve borcunuzu ödemediyseniz ayda yüzde 5 ceza faizi +  yüzde 3 bileşik faiz işliyor. En fazla oluşabilecek faiz %25.

  • ----b2. Vergi iade başvurunuzu 13 Eylül gecesine kadar hala yapmadıysanız ve hala borcunuzu ödemediyseniz; Borcunuz $435'dan azsa borcunuzun tamamı kadar, $435'dan fazla ise $435 başvuru yapmama cezası + ayda yüzde 5 ceza faizi + yüzde 3 bileşik faiz işliyor. En fazla oluşabilecek faiz %25.

  • ---c. Vergi iade borcunuz var başvurunuzu da şu anda yapamıyorsanız ücretsiz olarak uzatma başvurusu yaparsanız 15 Ekim 2020'ye kadar geç başvuru cezası ödemiyorsunuz. Ama borcunuza binde 5 faiz + yüzde 3 bileşik faiz işliyor.  En fazla oluşabilecek faiz %25.

  • ----c2. Vergi iadesi için uzatma başvurusu yaptınız ve vergi iade başvurunuzu 14 Aralık gecesine kadar hala yapmadıysanız ve hala borcunuzu ödemediyseniz; Borcunuz $435'dan azsa borcunuzun tamamı kadar, $435'dan fazla ise $435 başvuru yapmama cezası + ayda yüzde 5 ceza faizi + yüzde 3 bileşik faiz işliyor.  En fazla oluşabilecek faiz %25.

  • ---d. Vergi iade borcunuzu 15 temmuz gecesinden önce ödediyseniz ama başvurunuzu yapmadıysanız herhangi bir ceza ödemiyorsunuz. Borcunuzu öderseniz başvurunuzu daha sonra da yollayabilirsiniz.

IRS Ceza hesaplamaları için bu siteyi kullanabilirsiniz: 

Yorumlar

  1. Selam, 2019 vergi iadesini almak icin hrblock sitesinden basvuruyorum. Sorun su 2018 vergime gecen sene basvurmadim. 2018 yili icinde bu yil FreeTaxUsa firmasindan dosyalarimi hazirlayip arkadasim araciligiyla IRS'e yollamak istiyorum. Koronadan dolayi postayla gonderilen evraklarin inceleme sureleri baya artmis durumda haliyle IRS ilk once 2019 vergimi degerlendirecegi icin ''Did you file a return last year'' seceneginde ne yapmami onerirsiniz? 2.Sorum ise 2018 vergi evraklarini hangi IRS subesine gondermem gerekiyor? (Nevada'da calistim) Bu konu hakkinda yardimci olursan cok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. Henüz 2018 başvurun IRS'e ulaşmadığı için 'Did you file a return last year' sorusuna no diyeceksiniz.

      2. 2018 vergi evraklarini hangi IRS subesine göndermeniz gerektiği size verilen formda yazıyor.

      Sil

Yorum Gönder