2025 Green kart çekiliş başvurularında son tarih 7 Kasım 2023!

2025 Green kart çekiliş başvurularında son tarih 7 Kasım 2023! 



Başvurular yeni başladığında sistem yoğun olmasından dolayı baya bir sorun olabiliyor sitede. Eğer hata alıyorsanız fotoğrafınızın boyutunu (Kilobyte kısmını en fazla 240kb olarak) düşürün 600*600 pixel olacak. Chrome, Safari, Edge, Firefox vs farklı tarayıcılardan deneyin. Arka arkaya deneyerek başarılı bir şekilde başvurusunu tamamlıyor genelde çoğu kişi.

2025 yılı Green Card çekiliş başvuruları 7 Kasım 2023 New York saatiyle öğlen 12'de sona erecek. Bu başvurunun sonuçları 4 Mayıs 2024'te yine DVProgram sitesinden öğrenilebilecek. 

Çekilişe başvuranların pasaport sahibi olma şartı bu sene de gerekmiyor! Bu da artık her önüne gelenin başvuru yapabileceği anlamına geliyor. Yani şansınız eskisine göre daha az maalesef.

ABD'de olsanız dahi başvuru yapabilirsiniz. Çekilişten size çıkarsa işlemlerinize ABD'de başlatabilirsiniz. Başvururken neredeyseniz oranın adresini yazın. TR'de iseniz TR, ABD'de iseniz ABD adresi. 

Bu bir çekiliş, Green Card başvurusu değil. Green Card çekilişine başvurmak sizin diğer vizeleri almanıza ya da başvurmanıza engel değil. Yani Ben seneye WAT yapacağım vs diyerek başvurmamazlık etmeyin. Vize başvurularınızı etkilemiyor. 

2025 Green Card çekilişine ücretsiz olarak https://dvprogram.state.gov/ sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra size verilen başvuru numarasını mutlaka ama mutlaka çok güvenli bir şekilde saklayın. Eğer kaybederseniz işlemleriniz yalan olabilir.

Şu video'da detaylı bir şekilde geçen sene gelen değişikliklerle birlikte başvuru aşama aşama anlatılıyor.

Ayrıca soruların Türkçe açıklamalarına buradan bakabilirsiniz.


Başvuruya son 6 ayda çekilen bir fotoğraf eklemeniz gerekiyor. 

Başvuru fotoğrafını evde telefonla ya da fotoğraf makinenizle çekilip bilgisayarda düzenleyebilirsiniz.

Çektiğiniz fotoğrafınızı bu siteden Green Card çekilişine uygun hale getirebilirsiniz.

Arkasından bu siteden fotoğrafınızın Green Card çekilişine uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
https://www.greencardphotocheck.com/tr/

Ayrıca bu sene resmi bir fotoğraf kontrol aracı eklediler DV Program sayfasına. Buraya yükleyerek resmi olarak da kontrol edebilirsiniz fotoğrafın uygunluğunu.

Ayrıca fotoğraf nasıl çekilmeli sorularına Türkçe olarak şu iki videodan yardım alabilirsiniz.

Konsolosluğun sayfasındaki fotoğraf ile ilgili Türkçe yazı

Fotoğrafla ilgili daha detaylı ingilizce yazı

Green card çekilişine başvuru yapmak için herhangi bir yaş sınırı yok. Fakat kazandıktan sonra vize alabilmek için en az lise mezunu olmanız veya lise mezunu değilseniz uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olmanız gerekiyor. Eğer çekiliş şartlarını sağlamıyorsanız ve mülakat sırasında da sağlamayacaksanız o durumda çekilişe başvuru yapmamalısınız.

Çekiliş sonucu 55.000 kişiye Green kart hakkı tanınıyor. Çekilişi kazanıyor olmanız green kart alabileceğiniz anlamına gelmiyor! -

Başvuru için hiçbir aracı kuruma para vermenize gerek yoktur. aracı kurumlarla başvuru yapmanız kazanma şansınızı yükseltmiyor. Kendiniz başvurunuzu yapabilirsiniz.

Kaynak ve Detaylı yazı (İngilizce)

Yeşilkart forumda Türkçe adım adım açıklamalar da mevcut:









Yorumlar

Yorum Gönder