Aylık ücreti olmayan ve Türkiye'de ücretsiz para çekilebilecek Amerikan banka hesapları

Wat sonunda eğer Türkiye'ye dönecekseniz, paychecklerinizden ödemiş olduğunuz *gelir verginizi rahat ve hızlı bir şekilde alabilmek için* banka hesabı açmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Verginizi banka hesabı açmadan da çek olarak adresinize gönderilmesini seçebiliyorsunuz. Fakat takipsiz geldiği için PTT çekleri kaybedebiliyor ve daha sonra çok uğraşmak zorunda kalıyorsunuz tekrar çıkartmak için. Aylık ücreti olmayan ve Türkiye'de kesinti olmadan para çekebileceğiniz banka sayısı sadece 3 tane. Size sıkıntı çıkarmayacak bir kaç bankadan bahsedeceğim. *1* . Eğer *24 yaş* (24 dahil değil) altındaysanız ve en azından seneye yaza kadar 24 olmayacaksanız *Bank of America* hesabı açmak ücretsiz. Hesabı açarken $25 para yatırmak gerekiyor genelde. Ama bunu zaten hemen kullanabilirsiniz kendi paranız sonuçta. Bank of America ve *TEB* anlaşmalı olduğu için TEB atmlerinden komisyon ödemeden *$* çekebiliyorsunuz. Ama *TL* çekmeyin sakın çünkü Bank of Amerika *%3 kur dönüşüm ücreti* kesiyor. Bank of America hesabınızı telefonla arayarak ya da web sitesi üzerinden secure message yollayarak kapatabiliyorsunuz sorun olmadan. O yüzden nasıl kapatırım diye düşünmeyin. Sadece Türkiye'ye gitmeden önce *hesapta $1-$2 para bırakın*, hesabınızda $0 olursa 6 aydan sonra sorun yapmaya başlıyorlar. 1 yıl sonra da hesabınız kullanılmıyor diyerek kapatılabiliyor. *2* . *Capital one 360 checking account.* Capital one 360 Checking Enpara gibi online bir banka hesabı. Hesabı açarken para yatırmanıza gerek yok. Hesapta para tutmanıza gerek yok. Hesabın herhangi bir *aylık ücreti de yok* . Yaş sınırı veya öğrenci olmadan herkes açabiliyor. O yüzden *10 üzerinden 10* veriyorum. Capital one banka kartı ile ABD içerisinde *Allpoint yazan 40.000 Atmden ücretsiz para çekebilirsiniz*. Etrafınızdaki ATM'leri bulmak için: https://capital.one/30qvRxq Türkiye'de ise üzerinde *Mastercard* logosu olan her atmden ücretsiz olarak çekebilirsiniz.
Her şeyi tamamen ücretsiz capital one 360 online checking hesabınızı linke tıklayarak açabilirsiniz. (SSN numaranız gerekiyor) banka debit kartı amerikan adresinize 1-3 iş günü içerisinde FedEx ile teslim ediliyor. 
https://capital.one/2JuoP5h

Capital One 360 Checking Hesap açma aşamaları:

Hesap açılışında eğer onay alamazsanız verilen numarayı aramanız lazım.
Sırasıyla seçmeniz gereken şeyler:

2a. Gelen menüden Bank account 2b. Access account seçeceksiniz 2c. Daha sonra social security number soracak onu girin. 2d. Debit card number soracak: I don't have it diyeceksiniz. Seni müşteri temsilcisine bağlamak için sıraya alacak.
2e. Müşteri temsilcisi gelince. I want to verify my account can you please send me the correct department deyin. 2f.Sizden ad soyad, social security, doğum tarihi, hesabın adresini girdiğiniz zip code soracak onları söyleyin. Sonra sizi diğer müşteri temsilcisine aktaracak. 2g. Yeni gelen müşteri temsilcisi de aynı şeyleri soracak. Cevap verin. 2h. I want to verify my account deyince amerikan telefon numaranızı ya da yoksa email adresinizi isteyecek. 2i. Size verification (kimlik onayı) için bir link gelecek. Gelen linke tıklayınca passport ve id yazıyor. Passport seçin.


2j. Pasaportu fotoğraftaki gibi arkası siyah bir zeminde Okunaklı olarak fotosunu çekip yükleyin. Telefonda konuşurken bu işlemi yaparsanız o an fotoğrafa bakıp onaylıyorlar hesabınızı. 2k. Daha sonra capitalone.com/finish adresini açmanızı istiyor müşteri temsilcisi. 2l. Web Adresini açınca size bir kod verecek o kodu ve social security numberın son 4 hanesine gireceksiniz. 2m. Daha sonra ilerle diyerek hesabınızı açmış alıyorsunuz. Burada ekrana başka bankadan para yüklemek için seçenek gelecek. Daha sonra yapacağım diyerek ilerleyin.
2n. Kullanıcı adı ve şifre oluşturup hesabınızı açın. Tebrikler hesabınız açıldı 🙏

Capital one hesabına para yatırmak için diğer amerikan banka hesabınızdan zelle ile ya da external transfer ile aktarabilir ya da paychecklerinizi uygulama üzerinden hesabınıza yatırabilirsiniz.



*3.* Transferwise *Borderless Account* yani Sınırsız Hesap adını verdiği *ücretsiz* bir hesap ortaya çıkardı. Bu hesabın sizin adınıza verdiği *US account number* ve *routing number* sayesinde ABD'de banka hesabınız olmasa bile *vergilerinizi hızlı bir şekilde almanıza* ve *Türkiyedeki hesabınıza* çok ucuz bir şekilde ve *ilk $500 olan kısmını da ücretsiz olarak aktarmanıza* yarayacak.


Yalnız bu *hesabı açarken Amerikan adresinizi girmeniz gerekiyor.* Yoksa USD banka hesabınızı açmıyor Türkiye ile olan yasal sıkıntılardan dolayı.

3a. Öncelikle bu linkten ücretsiz Transferwise hesabı açalım:
http://bit.ly/2Fez4ch

Claim your Free Transfer butonuna tıklayın




3b.  Personal kısmını seçip e-posta ve parola oluşturun. 


3c.  Şu anda para transferi yapmayacağımız için buradan sağ üst köşeden X işaretine basıp çıkalım. 

3d.  Bu linke tıklayalım ve daha sonra Get Started yazan yere tıklayın.


3e.  Burada Personal User kısmını seçin.


3f.  Ad Soyad Telefon vs. Kişisel bilgilerinizi ve *en önemlisi Amerikan adresinizi* girin. Sakın Türkiye adresi girmeyin


3g.  Diğer aşamaları da geçtikten sonra Balances kısmına tıklayıp US Dollars para birimini aktive edin eğer aktif değilse.


3h.  Daha sonra US Dollar hesabınıza tıklayın.

Bize burada vergi iadesinde kullanmak üzere 2 bilgi gerekli. 
Birisi Account Number diğeri de ACH Routing Number. Bu iki bilgiyi Vergi iade başvurusu yaparken kullanabileceğiz.  






3i. Vergi iadesi USD hesabımıza geçtiğinde ise Parayı TL'ye çevireceğiz. USD'den TL'ye çevirirken binde 6,5 komisyon alıyor Transferwise.


3j.  TL'ye çevirdiğimiz paramızı da Türk Lirası hesabımıza miktar farketmeksizin 11.50 TL sabit ücret keserek yollayabiliyorsunuz. Yani 100 lira da gönderseniz 5000 lira da gönderseniz 11.50 TL kesecek. 




Böylelikle vergi iadenizi çok çok ucuza ve ilk $500'ı sıfır masrafla Türkiyedeki banka hesabınıza aktarabileceksiniz.Sonuç olarak bu 3 bankadan Capital one ve Bank of America ne para çekiminden ne kur dönüşümünden para alıyor. O yüzden kesinlikle tavsiye ettiğim bir bankadır. Bank of America ise eğer yaş sınırınız sorun değilse tavsiye edeceğim 1. Bankadır. Bank of America olmuyorsa Capital One 360 Checking hesabı açın. Bu 2 banka dışında diğer tüm bankalar Türkiye'de para çekerken hem çekim komisyonu ($3-$6) + olarak kur dönüşüm komisyonu (%3) alıyorlar.
Saygılarımla

Yorumlar

Yorum Gönder