Chicago için 1 günde gezme Rehberi ve Tehlikeli Bölgeler

Chicago için 1 günde gezme Rehberi ve Tehlikeli Bölgeler 

Chicago Cultural Center 'a girip hızlıca gezerek, ardından Millennium Park , Cloud Gate , Crown Fountain , Maggie Daley Park , Chicago Riverwalk , The Magnificent Mile denen 1 mile süren michigan avenue üzerindeki alışveriş caddesi, bu caddenin sonunda oak street beach var oraya gidin, Skydeck Chicago ( Willis Tower'da bulanan 103. kattaki şeffaf camlı gökdelen) ya da 360 Chicago (96. katta manzara müthiş) ikisinden birisine gitmeniz yeterli, Navy Pier gondol , Lincoln Park Zoo , sonra oradan uber ya da lyft ile  University of Chicago , en son gece Chicago gökdelen manzarası için de Adler Planetarium 'un oraya geçersiniz.  Gece London House Rooftop  bar'a  (Gece 12'de kapanır) çıkın ücretsiz olarak gece Chicago nehrine ışıkların yansıdığı güzel bir gökdelen manzarası izleyin. Böylelikle günü bitirebilirsiniz. 

360 chicago ya da Skydeck ve Navy Pier Gondol hariç diğerleri ücretsiz.

Chicago'ya özgü Deep Dish Pizza yeyin mutlaka. Lou Malnati's ya da Pequod's ya da Giordano's pizzalardan birisinde yemenizi tavsiye ederim. Genelde boş yer bulmak çok zor oluyor. Pizzanın pişme süresi yaklaşık 40 dakika sürüyor. Ona göre hazırlıklı gidin.

Ghirardelli'nin Chicago nehri kıyısındaki camlı binasında sıcak çikolata içerek kalabalığın keyfini çıkarın. Hemen yan tarafında NBC Tower 'ın 28. katında Chicago konsolosluğumuz bulunuyor. Vaktiniz kalırsa oraya da çıkabilirsiniz. Oranın da manzarası müthiş. Şu andaki başkonsolosumuz Umut Acar Bu ay sonunda görevini tamamlayıp ayrılacak.  Kendisi baya renkli bir şahsiyettir. Giderseniz görevlilere selamımı iletin. Naim Salman burada çay ve çikolata ikramı olduğunu söyledi derseniz çayınızı da içersiniz. 😂

2. Günü ayıracaksanız eğer diğer müzeleri de görebilirsiniz.

Yorumlar