ABD'de Vergi iade dolandırıcılığı ile fazladan $1000 almanın vereceği sıkıntılar

Merhaba arkadaşlar, bazılarının vergi iade başvurusunda hile yaparak $1000 fazladan iade aldığını yazması üzerine bilgi vereyim. Evet böyle bir durum var. "American Opportunity tax credit" denen bir olay var. Buna göre eğer ABD'de üniversitede öğrenciysen buradaki ilgili vergi iade formunu doldurup yaptığın harcamaları yazıyorsun.
İlk $2000 harcamanın tamamını sonraki $2000 harcamanın da %25ini ödediğin vergiden düşebiliyorsun. Bu da $2500 yapıyor.
Eğer diyelim ki senin ödemen gereken vergiler $1500 ve altındaysa da, bu yasaya göre harcamanın %40ını (yani $1000) vergi iadesinde geri alıyorsunuz.
Muhtemelen bu arkadaşlar geçen sene bu formu sahte bilgiler girerek doldurup ekstra $1000 aldı. Ama irs bu tarz durumlara acımaz. Biraz yavaş çalışsalar da ileride fark ettikleri anda hem verdiği parayı alıyor, hem de üstüne bir de yüklü bir miktar sahtekarlık cezası kesiyor.
Eğer ABD'ye bir daha gelmem diyorsanız sizin bileceğiniz iş, eğer herhangi bir vizeye başvuracaksınız ya da hali hazırda ABD'de iseniz bu tarz sahtekarlıklara girmeyin lütfen.
IRS anlıyor er geç sizin sahte bilgi vererek fazladan para aldığınızı. Bir gün amerikaya girmeye çalışırsınız ,geçerken şak sizi tutuklarlar, bir gün amerikayla iş yapmaya çalışırsın, şak bankadaki parana el koyarlar, br gün amerikadan size para göndermeye çalşırlar, şak kara listeye alındığını öğrenirsin. Bir gün, annen, baban, kardeşin, çocuğun abdye gelmeye çalışır, şak senin dolandırıcı olduğunu yüzlerine çarpıp red verirler.
Bu ülkede oyun oynanmayacak tek kurum var, o da IRS! Biraz yavaş çalışsa da sizin o haksız yere aldığınız $1000ı ileride burnunuzdan getirirler. ABD'de adam öldürüp bir şekilde avukatla vs. kurtulursunuz ama IRS'i kazıklarsanız kesinlikle acımazlar.

https://www.forbes.com/sites/kellyphillipserb/2019/02/08/with-tax-season-in-full-swing-justice-department-warns-taxpayers-to-avoid-unscrupulous-tax-preparers/#6ee0017a5c35




Yorumlar