ABD Vergi iadelerini Türkiye'den almanın En Uygun yolları

Wat sonunda eğer Türkiye'ye dönecekseniz *vergi iadenizi rahat ve hızlı bir şekilde alabilmek için* banka hesabı açmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.
Vergi iadenizi Banka hesabı açmadan da çek olarak adresinize gönderilmesini seçebiliyorsunuz. Fakat çekler Postanede kaybolabiliyor daha sonra çok uğraşmak zorunda kalıyorsunuz tekrar çıkartmak için.
Türkiye'de kesinti olmadan para çekebileceğiniz banka sayısı sadece 3 tane. Size sıkıntı çıkarmayacak 2 bankadan bahsedeceğim.
*1* . Eğer *24 yaş* ın altındaysanız ve en azından seneye yaza kadar 24ü geçmeyecekseniz *Bank of America* hesabı açmak ücretsiz. Hesabı açarken $25 para yatırmak gerekiyor genelde. Ama bunu zaten hemen kullanabilirsiniz.
Bank of America ve *TEB* anlaşmalı olduğu için TEB atmlerinden komisyon ödemeden *$* çekebiliyorsunuz. Ama *TL* çekmeyin sakın çünkü Bank of Amerika *%3 kur dönüşüm ücreti* kesiyor.
Bank of America hesabınızı telefonla arayarak ya da web sitesi üzerinden secure message yollayarak kapatabiliyorsunuz sorun olmadan. O yüzden nasıl kapatırım diye düşünmeyin. Sadece Türkiye'ye gitmeden önce *hesapta $1-$2 para bırakın*, hesabınızda $0 olursa 6 aydan sonra sorun yapmaya başlıyorlar. 1 yıl sonra da hesabınız kullanılmıyor diyerek kapatılabiliyor.
*2* . *Capital one 360 checking account.* Capital one online bir banka. Hesabı açarken para yatırmanıza gerek yok. Hesapta para tutmanıza gerek yok. Hesabın herhangi bir *aylık ücreti de yok* . Yaş sınırı veya öğrenci olmadan herkes açabiliyor. O yüzden *10 üzerinden 10* veriyorum.
Capital one banka kartı ile *herhangi bir atmden ücretsiz para çekebilirsiniz* .
Türkiye'de ise üzerinde
*Mastercard* logosu olan her atmden ücretsiz olarak çekebilirsiniz.
Capital one ücret almasa da para çektiğiniz ATM'lerin sahibi bankalar ücret alabiliyor.
Aylık ücret olmadığı için hesabınızı kapatmanıza gerek yok ama yine de kapatmak isterseniz telefonla arayarak ya da online mesaj atarak kapatabilirsiniz.
Sonuç olarak bu 2 bankadan Capital one, ne para çekiminden, ne kur dönüşümünden para alıyor. O yüzden kesinlikle tavsiye ettiğim bir bankadır.
Bank of America ise eğer yaş sınırınız sorun değilse tavsiye edeceğim 2. Bankadır.
Bu 2 banka dışında diğer tüm bankalar Türkiye'de para çekerken hem çekim komisyonu + olarak kur dönüşüm komisyonu alıyorlar.
Capital one hesabınızı linkten online olarak açabilirsiniz. (SSN numaranız gerekiyor) banka debit kartı amerikan adresinize 1-3 iş günü içerisinde FedEx ile teslim ediliyor.


Capital one hesabına para yatırmak için diğer amerikan banka hesabınızdan aktarabilir, paychecklerinizi uygulama üzerinden yine hesaba aktarabilir, ya da https://locations.capitalone.com adresine giderek "make a deposit" seçeneğini seçerek para yatırabileceğiniz en yakın atmyi görebilirsiniz.


Yorumlar